Nä nu

vill jag verkligen ha sommar.

Happy Valborg!

Eller vad det nu heter. Idag kändes det som sommar när jag gick ut genom dörren. 19 grader visar termometern. Det är typ varmare än det var i Juli förra året. Fel sommar att vara ledig med andra ord. 

Det som hunnits med är frukost hos R:s farmor & farfar (0% LCHF) samt tillredande av grillmarinader. Vi får se vad det blir av den eftersom varken jag eller R gjort någon kycklingmarinad - ever.


Receptet hittar ni här:

Kycklingmarinad 
  • 1 del olja
  • 1 del soja
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • sweet chilli sås
  • rosmarin
  • lime
  • salt


Jag lever i förnekelse. 
(bild: dagenstips.se)

Dagens boktips

Alla som kan rekommenderar jag starkt att läsa "Tisdagarna med Morrie" av Mitch Albom (de som inte redan har gjort det vill säga). Den handlar om en sista kurs i livskunskap mellan en professor och en elev, två vänner.  Boken griper tag i en och släpper en inte förrän man läst ut den. Och efter det vill man läsa den igen. Och igen. Boken hamnar på topp 3 av de bästa böcker jag har läst.

Mitch Albom har gett ut andra böcker, varav en fick jag i julklapp av R:s mor, den heter "Ge mig en dag till" och handlar om en man som får en dag till att träffa den person han älskat mest. Inte heller den kunde jag släppa förrän jag läst ut den. 
När jag har läst ut en riktigt bra bok brukar jag få en känsla av tomhet efteråt. Vad gjorde jag innan jag läste den här boken? Hur kunde jag missa denna? 

I böckerna finns ett djup och tid för tanke.

Efter denna väntar ännu en bok av Mitch Albom som heter "Fem personer du möter i himlen". Kommer med info senare.

image1                                 image2
(bild från adlibris.se)            (bild från boksidan.net)

Valborg

Valborg är en sådan "högtid" som man alltid antas ha planer för. Folk börjar flacka med blicken när man säger att man inte har några planer för Valborgs. Varifrån kommer denna partystress? 
För mycket ungdomsfylla, höga förväntningar och långa krogköer - efter ett antal Valborgsfiranden börjar man se ett visst mönster. 
Kanske har det med åldern att göra. Kanske är det bara jag. Men jag tycker det ska bli härligt att sitta i en grillstuga och grilla, dricka vin i plastglas och titta in i majbrasan och bara chilla.

Idag har varit en relaxdag. Klev upp klockan halv tolv, åt frukost (LCHF till 50% iaf...), sen iväg på några ärenden på stan som avrundades med mjukglass. Middagen var serverad vid hemkomsten och sen middag nr 2 här. Fick värsta energikicken och funderar starkt på en prommis. 

Borde egentligen plugga jöken (juridisk översiktskurs) men fick liksom ingen inspiration. Som mor sa; "Det är nog för att det är lågtryck ute."

That's why. Får man skylla på det i skolan månntro?


RSS 2.0