Trångt - men det går

Nu vet jag hur man baxar in en 37" Samsung tv in i baksätet på en Mercedes sedan. Det är trångt - men det går. Jag slapp ju dra ut tv:n sen men jag hörde att det gick bra. Det var trångt - men det gick.

Nu känns det som att jag har köpt varenda liten städpryl man behöver i en lägenhet. Jag har tom köpt ett par rosa städhandskar. 10 spänn på Rusta. It's the shit,

Saker jag vill ha överensstämmer tyvärr inte med vad jag behöver at the moment. Jag vill ha en systemdigitalkamera och en lila mobiltelefon. Jag behöver en vattenkokare och en brödrost bland annat. En pastaslev och en konservöppnare behövs o också. Liksom en potatisskalare och elvisp. Listan kan göras lång - och det har den gjorts. 

Jag åt nyss upp en påse djungelvrål. Rosa bläckfiskar, rosa S och djungelvrål - mmmm!
Idag var jag ledig och det regnade hela dagen. Jag hade velat ligga på playan och sola och bada... men det gick inte. Istället jobbade jag på min icke-beach 2008 mage och åt en Napoleonbakelse. Den består till 50 % av grädde. I love. 
Imorgon har de för övrigt lovat bra väder. Jag jobbar kväll och börjar klockan ett...

 

Det

vissa personer bara har "det". Vad är "det"? Du vet när man ser en person som utstrålar något speciellt, som bara ser perfekt ut, inte perfekt på det där perfektiga ouppnåeliga sättet, men som har den perfekta nyansen i håret, där varenda hårstrå ligger precis på rätt ställe. "Det" går inte att beskriva i ord utan att det låter skumt, men alla känner igen "det" när man ser det. Det finns personer som har "det" på olika sätt, som bara är rätt. Är det karisma? Är det något annat? När man ser en person med "det" bleknar alla andra i jämförelse, det kan röra sig om vad som helst. Men personen med "det" är som en aning "skarpare" i konturerna, jag vet inte hur jag ska beskriva det riktigt. Allt klaffar som, hela personen har rätt uppsättning av allt. Nu har jag bara pratat om utseendemässigt det, men allt som oftast brukar personens inre även det bestå av "det". Säger rätt saker, är en otroligt tilldragande personlighet. 
Jag vet inte vad det är, men jag tror inte man kan köpa det på Ebay i alla fall. Det kanske är ett sällsynt mänskligt drag som har med evolutionen att göra, det kanske bara är en ensidig betraktelse. 

Jobbhelg

Helgen har tillbringats på jobbet till största delen. Inte alls lika kul som att vara ledig. Men money behövs alltid. Älskling är borta hela veckan igen och jag är ledig imorrn, sen jobb 4 dagar. 
Har nyss bastat, med Ukkis vasta som han gjorde till mig, det var härligt! Och björkriset doftar så gott! Känner mig nästan i mood att måla naglarna... maybe.


Mera midsommar


Midsommarpics




Totalt osammanhängande, random pics som beskriver min midsommarafton. Mys!

Carried away...

I sure was. SATC-filmen var gorgeous! Helt underbar. Sorglig men skitrolig, fin men dirrty. Som ett 2,5 timmar långt SATC avsvitt. Lovely. Lite vemodigt att det är det "sista" man kommer se av den bästa serien som visats på svensk (och nationell) tv. 
SATC har lösningen på alla kärleksproblem man kan tänkas ha. Detta program har nog hjälpt hundratusentals människor och rett ut en massa frågetecken. Inte heller filmen sviker på den fronten.
De bästa föreläsningarna har alltså getts i form av sen kvälls tv underhållning under de drygt 10 år som serien sändes. 

Happy Midsommar!

Idag hade vi lite över gränserna fika i Bjurs. Min morfar från Finland kom och hälsade på den svenska landsbygden och R:s släktingar. Det var riktigt trevligt! Synd bara att det inte var så bra väder men...det var roligt i alla fall :D Först åt vi lite smörgåstårta hos en faster, sedan husesyn och sist fika hos farföräldrarna. Mätt blev man!
Morfar hämtade och tig med sig lite björkris, så nu får jag och R en saunavasta var! :)

Jobbade ju förresten också idag. 2 vikarier på midsommaraftons morgon och tusen olika maträtter som ska tillagas på olika sätt, det kan bara sluta i kaos. Men det gick bra. De tyckte det var jättegott och mådde bra, då har jag gjort mitt jobb och jag är nöjd. Men stressigt var det. Jag fick tom gå övertid...

Snart ska vi fara iväg till Fällträsk och fira midsommar med Emil och Linnea. Jag är näästan lite hungrig. Men man blir ju, det brukar ju ta ett tag innan man grillat och så.
Har för övrigt köpt 1 påse chips, 1 påse ostkrokar och 1,5 kg godis. Ja, vi lär bli mätta nån gång.


Från arbete till jobb

Det känns i fötterna att man har sprungit runt en hel dag på jobbet. Efter jobbet målade jag garaget hemma, från arbete till jobb. ;D Jag tycker om att måla, det är liksom meditativt på något sätt. Vad som nu målas kanske är ovidkommande. Undrar hur mycket man skulle kunna analysera från mitt svabbande med penseln? Very Freud.
Nu sitter jag äntligen ner, på min säng och ska försöka transkribera några rader. Ikväll är det nämligen "Gossip Girl"!! Vilket betyder tv-kväll med godis :D Grey´s har tyfligen nåt uppehåll men R var gullig och spelade in det förra avsnittet åt mig när jag missade det så det kan jag se istället.

Idag fick vi vår första hyra. Känns stort. Känns så...vuxet. Känns läskigt att binda sig vid en stående utgift varje månad. Är det ett tecken på att jag bott hemma för länge för att det ska vara bra för min personliga utveckling? Jaja, har sparat en massa kosing iaf. 



The inconvenient truth

Jag har levt i en lögn. Jag har under de senaste åren levt i tron att jag är 168,5 cm lång, nästan 1,69 cm. Idag uppdagades sanningen; jag är allena 167 cm lång. Jag känner mig inte kinda dwarfish men lite tråkigt känns det ju. 
Nu är det officiellt. Men vad är det man säger: 
Längden har ingen betydelse.

Jäähyväiset


Kanske en sån här?

Kolla vad gossiga!!


(blocket.se)

Tentafirande!!!

Ja! det känns mycket skönare att vara ledig när man jobbat för det :D jag sov till klockan 10, sen har jag inte gjort annat än att ätit frukost och suttit vid datorn. Jag klarade tentan i Jöken vilket var oerhört härligt!!! :D Känner nästan för att fira med lite shopping!

Kanske en sån här?


(prisjakt.se)

Eller en sån här?


(prisjakt.se)

Eller varför inte en sån här?


(allresor.se)

Ja, möjligheterna finns, det är bara pengarna som fattas. Det får nog bli en sån här:

(eleven.se)

Givetvis måste vi ta en sån här:


(coffea.se)

Och en gäng av dessa:


YEEEEY!!!!



Words from the song



Matt Nathanson - Come on Get higher





Sol vore trevligt

Härligt, är ledig i hela 3 dagar nu! :D Måndag kl 8 är det upp och hoppa igen! (eller kanske lite före eftersom jag börjar då) 
Ska fara iväg och fika "bye bye" fika i Ale snart. Dunno what to say besides: JAG VILL HA SOL! Lediga dagar = soliga dagar, andra dagar kan det regna. Eller det bästa vore ju om hela sommaren vore en enda orgie i sol, regna kan det göra på natten. 



Jobb

Igår hoppade jag på min rad på jobbet, det var rätt chill. Med roliga sommarvikarier så brukar det vara kul. Men jag älskar att vara ledig!
Fast nu blir det kanske roligare att vara ledig när man måste "jobba" för det? Jag ska känna efter på fredag.

I övrigt händer inte så mkt, Sverigematchen följdes igår med sällskap av Marabou Daim, sura bilar, Polly, en butterkaka och Ramlösa Blåbär. Det bästa med matcherna är godiset! (och om Sverige vinner såklart!) :D

Nu: Packa ner klädbomben i min väska.
Sen: Jobba i 7 timmar.

Vedtravning

Dagens syssla har varit vedtravning. Det är en underskattad träningsform, man rör ju på sig hela tiden, man ser ett resultat och man gör något nyttigt på samma gång! Efter det så blev det halstrad strömming och mandelpotatis i mjukt tunnbröd - mmmmm, sommar! Mi like.

Och så har jag givetvis transkriberat en sväng ;) 

Imorrn ska vi upp helt tokigt tidigt, jag börjar kl 7. Det betyder att vi måste upp senast halv 6. *gulp*

Jag borde typ ligga i sängen redan om jag ska få lika mkt sovit som jag gjort de senaste dagarna...veckorna...månaderna.


Transkribera mera

Jag sitter och transkriberar i våran ena reclinerfåtölj som bara väntar på att bli placerad i ett nytapetserat vardagsrum. Just nu har den ett grönt lakan på sig och ser allmänt oanvänd ut. 
Det krävs en del koncentration för att transkribera så man måste ta små pauser ibland. Nu tog jag exempelvis en bloggpaus. R sitter och ser på gissa vad; fotbolls-EM. Tyskland - Polen. På tisdag är det Sverige - Grekland, då ska jag kolla :)

Imorrn har de lovat regn...samma resten av veckan och +5 grader (!) shit asså. Hoppas det blir fint till helgen iaf, då är jag ledig!
 


Lördagen idag

Idag är det chillsöndag. Har tryckt i mig jordgubbar och H2O-melon som om det var en varm sommardag. När jag tittar ut genom fönstret ser jag en väldigt sval, blåsig, mulen dag. 14 grader ute. Vad hände med 25 grader, sol och jättevarmt? I miss it!
Ska plantera lite morötter och sånt där grönt sen, kanske ta en promenad. Gårdagen spenderades först på Pite Dragway - från kl 11 till 17, Bilar med muskler som drog iväg från varandra. Mycket muskler och mycket ljud (och mkt folk!)

När jag hade betalat inträder till mig och R så upptäckte jag efter typ 5 min att jag betalat upptäckte jag till min förskräckelse att jag betalat med en hundring för mycket! Och inget kvitto får man på sådana här tillställningar heller... Sp jag sprang snabbt tillbaka med mina band och de 20 kr jag fick tillbaka och försökte förklara att jag hade betalat med alla mina hundralappar och nu hade jag ingen kvar osv...
Den snälla mannen i kassan gav mig en hundring tillbaka (han kanske såg att jag var en fattig student) eller så var det pga den 100 meter långa ringlande kön (I don't know) och jag blev genast gladare! Det känns som om jag fick 100 kr gratis! :D

När vi satt i bilen på väg hem från Piteå somnade alla utom Emil (han körde), det var som om man hade vart en hel dag på sjön. Kändes som det eftersom det blåste hela dagen...

Senare på kvällen for jag in till stan och mötte girlsen (long time no see!!) Väldigt kul att träffa alla igen! Vi käkade dinner hos Victoria, det var jättegott! kyckling med bulgursallad och sen efterrätt. Det enda jag inte var allergisk mot i fruktsalladen var passionsfrukten (och alla vet ju vilken form/substans den har) haha! så jag drack coffee (och ändå kunde jag somna på kvällen). När jag blir stor och flyttar hemifrån och får göra min egen fruktsallad ska den innehålla melon, kiwi, jordgubbar, vindruvor, mandarin och passionsfrukt. Sen drog girlsen ut i sommarnatten och jag bladade hemåt i Vita blixten.


Bääh!



HIttade lite lamm hära :D dom har blivit så stora!

Dark rum

Just ja, vi gjorde ju Strawberry Daiquiris på mörk rom - funkar finfint! Lite...fylligare smak på något sätt. Lite "råare", mer hardcore. Som jag.



5 rätters

Igår fick R sin fölsedagspresent av Danne -  en 5 rätters specialkomponerad meny bestående av 2 förrätter, 1 varmrätt och 2 efterrätter. Allt var sjukt gott! 
Låt oss börja..
Förrätt nr 1 bestod av löjrom, gräddfil, rödlök, västerbottensost på bröd. Till det ett vitt vin.



Förrätt nr 2 var nog den bästa förrätten jag har smakat. Vet ej riktigt vad det hette men underbart gott! Det var hälleflundra, sallad, rödlökschutney, västerbottensost och lite annat gott.


Varmrätten var lammfilé i rödvinssås med en mandelpotatismos med rödlök i filodeg. Mmmm!


Den ena efterrätten var hallon och mangosorbet i champange och den andra var creme brulee med björnbärssås. Helt suveränt gott!


En dagens: Vitt fodral, svarta leggings och halsband (Efva Attling) + pärlörhängen (vita) + Norrbottensring


Nationale day

Vad säger man? Happy Nationaldag? Vad förväntas man göra på denna dag? Någon som vet? Ska man äta sill och potatis? Vifta med flaggorna? Många kanske inte ens vet varför vi har valt just denna dag till att fira Svea Rike. Inte jag heller. Så nu ska jag berätta:

Under 1800-talet togs den 6 juni som en minnesdag. Den kallades från början Gustav Vasas dag, sedan Svenska flaggans dag och nu då Sveriges Nationaldag.  Detta för att den 6 juni år 1523 upplöstes Kalmarunionen (den bestod av Sverige, Danmark och Norge mellan åren 1397 och 1523, alla hade då en gemensam monark ) och Sverige blev en självständig stat, Gustav Vasa valdes samtidigt till kung över Sverige. 
Även 1809 samt 1974 års regeringsform antogs den 6 juni.  Nationaldagen var från början bara en flaggdag, men från 2005 har den även fått helgdagsstatus för att Svenska folket ska känna att de har något att samlas runt. 

Informationen samlad från Wikipedia. 


(nationalflagg.se)

What to say? Go Sweden!?

Men det tar ju som sagt ett tag för traditioner att rota sig. Om en 100 år kanske vi ser det som en självklarhet att parta loss på våran nationaldag. Eller så inte. 
Det hela har något typiskt Svenskt över sig. Kan inte sätta fingret på vad det är riktigt...

Yeah!

Sitter hos Danne och är mitt i en 5 rätters middag - 2 förrätter, 1 huvudätt och 2 efterrätter! Det är grejder det!
Förrätt nr 2 var den godaste jag ätit.
Nu ska vi göra strawberry daiquiris på mörk rom - läskigt!

Strawberry Daiquiris recept



Blåsigt

Usch vad det blåser ute idag! Men det är sol i alla fall :D
Dagens program är att transkribera lite intervjuer samt sitta i solen om man inte blåser bort.
Jag blev plötsligt väldigt sugen på strawberry daiquiris... Det är sommar det! Hur ofta dricker man det på vintern?

Ytterligare ett sommartecken är allt pollen som cirkulerar i luften och gör så att jag nyser hela tiden... Det är som med myggen, man kommer inte ihåg dem från förra sommaren. 

trevligt citat

Källa: snappat upp i Grey´s anatomy. Men kan vara någon smart person dessförinnan.

Värme

Shit vad varmt det är ute! Vi var ute och promenerade en sväng och det var som en het kvav varm sommardag - and I loved it!


Luleå Cruising

Igår var det Luleå cruising på stadens torg och gator. (Polisen stod på torget) ja det var i princip mer poliser än vanligt folk. Men det är bra att de syns och verkar preventivt för samhällets ordning. En polis kom fram igår och frågade när Emil stod och tittade ner i Camarons djupa gap (motorrummet): "Är det något fel som är trasigt?"
haha. Det var kul. Tänk att dom har humor dom där. Fast det kanske man måste ha för att kunna arbeta med samhällets baksida.
Många fina bilar var det, men även en massa härk. En salig blandning av diverse motordrivna fordon.
Jag såg "min" corvette också. Då var kvällen räddad. :P


Emils Camaro.

Hade haft tenta på förmiddagen, får väl se hur den gick. Kan vara så att jag föll på sista frågan. Hmm...

Nu har jag sommarlov! :D (börjar jobba den 10 juni but anyway. Ingen tentaångest!)
Fast jag börjar undra om inte uppsatsångesten är grövre?




RSS 2.0