Kul jul

Jag längtar till julen, men ändå inte för ni vet varför - da uppsats.

Men det är så mysigt med alla ljus och julklappar och mat och julgodis och allt!
Måste göra ett pepparkakshus också! Förra året blev det riktigt bra! 



I år blir det lite mera budget:


annas.se

Fast det är ju mycket roligare att göra egna byggnader! Ett tvåvåningshus kanske eller ett slott? Turning torso? Äh, bara det får plats mycket godis som man kan gå och ta av så blir det nog bra ;)

Me and my ricebush


Needs some color or something.

Hårresande

Jag måste klippa håret! Igen! Jag klippte mig i september. Eller slutet på augusti. När jag sitter och pluggar brukar jag alltid kolla in mina hårtoppar (don't ask why, kanske lite mer intressant) och blev chockad. Det ser ut som om jag har blonderat hårtopparna 5 gånger och plattångat det när håret fortfarande varit blött varje dag i 8 veckors tid! Igår rådfrågade jag Sophia som trots att hon tonat håret nu 4 gånger inom en månad typ, ÄNDÅ har superfräscht hår! Inga kluvna toppar whatsoever och långt som Rapunzel herself.

Hon: Använder du produkter i håret? *misstänksam blick*
Jag: Jao... gör jag väl, dom där dropparna som man sätter i topparna är jättebra, det får håret att se minde frizzigt ut! Och de 2 hårkrämerna jag har för frizzigt hår, och den där balsamsprayen och...
Hon: AHA! Där har vi det! Silikondropparna! Det var väl inte så svårt att lista ut?
Jag: Men...men...
Hon: Använd inga produkter i håret!
Jag: *Ser framför mig en sån där prärieboll som blåser i öknen när jag tänker på hur mitt hår skulle se ut utan dessa produkter*

Om jag skulle fara på halloweenfest skulle jag klä ut mig till kråkbo.


Jag måste klippa mig. Det ska vara billigt och det ska vara bra. Som att åka över till Alko i Torneå.

Lågkonjan får bestämma

Igår tror jag att jag gjorde en investering. Dom hade 50% off på en svart jacka, i ylle. Inte en lång utan en kort modell och dubbelknäppning. 250 spänn är ju chill! Och tänk då om man kan ha den i flera år? En jacka har man ca 3 år, vilket skulle ge en avskrivning på 83 kr per år. och 16 kr per månad som jag kan använda jackan. Ett fynd. Den fanns även i rött. Jag stod ca en halvtimme och valde mellan de båda. Fast den var ju så billig att man hade kunnat köpa båda. But anyway. En svart kan man ha "oftare" eller vad ska man säga, den är mindre beroende av vad man har på sig i övrigt. Plus att min fjällräv är röd. Och en svart kan man matcha till fler sjalar. Men en röd är så fin! Ja, ni ser mitt problem. Men om man tänker lågkonja så är det bättre att löpa en svart. 


Om Lågkonja.


Om högkonja.

Piccs från H&M.

Nu är det gjort

Båda hemtentorna har lämnats in. Känns konstigt. Men jag har inte "semester" nu som vissa andra... utan nu tar diskussionsdelen vid på uppsatsen, eftersom det är det enda jag kan göra nu när jag har skickat in det andra till min handledare. Jobbigt. Igår firade vi tentorna med pizza och idag ska vi ha middagsbjudning för R:s mor, mormor och moster. 


På lördag ska vi på 75-årskalas med Ersnäs IF, det blir en 3-rätters även då. Det betyder ju att vi måste äta något gott även imorgon för att hålla kedjan liksom. Jag är lite sugen på tacos. Eller att grilla! 

Höst...höst...höst

Den här tiden på hösten är faktiskt lite deprimerande... Inga löv, ingen sol (knappt), kallt men inte tillräckligt för snö, långt till mörkret vänder... Men den här perioden har en förmåga att gå fort. Man sitter och trycker med näsan i böckerna och livet flyter förbi utan att man är medveten om det. Måste lära sig än det ena än det andra. 
Men det som är bra är att man knaooast behöver känna att man måste gå ut, utan kan sitta inne, dricka te med tända ljus och se på alla roliga tv-program (och våldsfilmer som R tvingar mig att se). Men ibland får jag också välja. I helgen valde jag "Made of honor" med Patrick Dempsey. Det tog en evighet att hitta den eftersom att jag trodde filmen hette "Brides best man" och skådisen "Peter Dempsey". 

"Men hallå!! hur svårt kan det vara? Filmen heter ju Brides best man och han heter Peter Dempsey!"
"Jag hittar den inte"
"Men är du dålig på att leta???!,"

And so on. Tills jag kom på rätt.

Tanke

Det krävs ett nytt sätt att tänka för att lösa de problem som det gamla sättet att tänka har skapat.

Albert Einstein.

Hemtenta

Äntligen, efter 5 dagars knåpande så har jag svarat på hemtentan. Nu vet jag dock inte om det är rätt, med det känns bra att ha svarat på frågorna iaf. Jag vill arbeta bort allt asap pga uppsatsen. Som jag ska ta tag i nu. På en gång. Ska bara ta en promenad först. :P

30 års fest

Nyss hemkommen från 30-års kalas. Smörgåstårta, tårta, pastasallad och wine och trevliga prickar!

Jag rullar fram och det är inte pga av samma som fronda sjunger om utan det är mat.

Idag har vi även vart i bushen en sväng och luftat oss lite. Stadsluften tär. haha

Mor min hade satt upp en tavla som jag ritat när jag var mindre än jag är nu. Det är mamma mus, lillan, lilla lillan och dockan. Jag var tydligen förtjust i möss när jag var liten. Ja gossedjur i alla former. 

Ränderna går nog aldrig ur.
Kan det vara någon slags substitut för att jag är allergisk och aldrig hade ett riktigt djur? (Jag hade fiskar).

Jag vet inte. Men jag älskar fluff.



Mamma Mia!!

Filmen alltså :) En film man verkligen blev glad av (inte bara "charlottes" ) 
Jag tror även att  "won´t believe in love samanthas" skulle tycka den var bra. :P 
En bra glädjeinjektion såhär i höstmörkret.

I veckan har det vart födelsedagskalas hos Anni och Jonte, Nu får Jonte gå på systemet med Anni. Igår var jag och R över till grannen (och min barndomskompis) på fika, det var jättetrevligt! Det kändes läskigt att gå in i en lägenhet likadan som ens egen. 

Strax ska jag iväg och luncha med Sophia med låren (alltså hon har inte tjocka lår utan det har mer koppling med Sophia Loren :P Gammalt joke)

Annars händer not much. Försöker ringa och boka pensionärsintervjuer, men pensionärerna är så uppptagna så man får inte tag i dem. De ska ju sitta och virka eller baka bullar eller nåt! (Fördomar here we come) 

Men fördomar och stereotyper är faktiskt genvägar som våran hjärna skapar, sk mentala genvägar som hjälper oss att organisera omvärlden. I våra stereotyper som hjärnan skapat samlas alla de begrepp som har matats in i oss från olika håll och bygger upp en stereotyp av ett begrepp. Så när vi ser någon eller något behöver hjärnan bara plocka fram stereotypern och då följer en "beskrivining" med lagrad informantion om saken med.

Exempel: Tänk på en stol.

Vilken  stol ser du framför dig? 
Den stol du ser framför dig är en för dig stereotyp stol. Men sen när du ser andra stolar i omvärlden så reglerar och jämför din hjärna de fakta som den redan har om stolar (stolen i ditt huvud) och den stol som du ser framför dig i verklig form. 

Exempel 2: Tänk på en knarkare.

De typiska dragen som vi har lagrat i vår hjärna är kanyl, ovårdad, man, hemlös etc. 

Exempel 3: Tänk på en polis.

Jag tänker man, stor, medelålders, lite småfet etc

Vi har vissa förväntningar på olika saker, och när dessa inte uppnår våra förväntningar så ställs våran hjärna inför ett tankearbete. Men vi slipper börja om tankearbetet på nytt varje gång vi hör ett begrepp, utan vi plockar bara fram den där stereotypen och justerar lite. Hjärnan är bra på att finna genvägar. Är det ett tecken på att människan i grunden är ganska lat? 

Stora tankar i en förvirrad hjärna

Hur ska man kunna göra rätt, om man inte vet vad rätt är? 

Hur ska man veta vad som är rätt, när det inte finns några rätt eller fel? 

Hur ska man veta om man är på rätt väg, om det inte finns några vägar att följa?




Alla dessa frågor snurrar i mitt huvud just nu och alla handlar om samma sak - uppsatsen.


Pepparkaka som inte kan hålla tassarna borta. (Typiskt killar!)

Update

Känns som att det var ett tag sen man updated. Inte så mkt som har hänt doh... Jag skriver fortfarande på uppsatsen (som jag inte vågar skicka in för granskning eftersom jag är livrädd för att få backning på ALLT), Igår var vi på teater och såg en version av Romeo & Julia. Den var bra, det är speciellt med teater, jag vet inte vad, men det är som häftigt. Just den föreställningen, i just detta nu, är det bara vi i denna sal som kan se. Hur föreställningen blir nästa gång, vet man inte. Det är unikt. Bara för oss. 

Jag har äntligen köpt min lila mobil som jag bloggade som för ganska länge sedan. En w380. Me like! Min gamla trillade ner i en nästan tom kaffekopp med laddargrejen neråt. Så den slutade ladda. RIP.

Kanske ska ta och get started with the day.. Jag fattar inte hur jag kan vara så trött när jag har sovit i 9 timmar? Måste köpa rosenrot eller nåt. Jag har en hel uppsats att skriva. 

RSS 2.0