What if...

...god was one of us? How would he look?

Julen firas till glädje för kristus ankomst, men affärsmännen knep snabbt åt sig dagen och kommersialiserade den till max och skapade en massa måsten, krav och borden.

Tänk om man kunde kasta alla måsten, krav och borden över bord och bara fokusera på det man verkligen VILL? Ett exempel från idag var när någon kommenterade att "prinskorven saknas" på julbordet. OCH??? Det fanns ju 100 andra sorter som inte hade glömts bort. Varför fokuserar man alltid på det man INTE har istället för det man faktiskt har? Det är faktiskt det som spelar någon roll. 
Tag hand om det du har istället för att sukta efter det du inte har. Det är så lätt att glömma det man har, i sin jakt på det man inte har. Hela tiden pågår en process i hjärnan som fokuserar på det man inte har och hur man ska få tag på det. 
Som när man satt och funderade ut julklappar till nära och kära, det var svårt, för man satt och funderade på vad de inte hade men som de skulle behöva. När det är näst intill omöjligt att komma på något som de inte har, är det inte något som är konstigt då? Bör man inte tänka till? Okej, han/hon har redan det hon behöver, det behövs kanske ingenting. Man strävar hela tiden efter att hitta något som den inte har, det är det som premieras, den som kommit på en klapp som personen verkligen inte visste att hon behövde är liksom bra. Denna press och stress...

Kanske har det med åldern att göra, men det jag uppskattade allra mest ikväll var att få umgås med min familj och släktingar, att alla var friska och kunde närvara. Det värdesätter jag högst av allt. Att äta gott och dricka gott och bara må gott, det var det allra bästa. Man ska ta vara på de stunderna. Tiden vi har fått på denna jord är alldeles för kort.

OKej, i vissa hänseenden är det ju lite evolutionärt att sträva efter det man inte har, men inte när det gäller en viss maträtt, för vi har i alla fall mat på bordet. Inte när det gäller materiella prylar, vi har faktiskt tak över huvudet. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0